Filteren x

Intensiteit

chevron-down

Soort

chevron-down

Kop grootte

chevron-down

Eigenschap

chevron-down

Merk

chevron-down

Koffiebonen

124 producten
Filteren adjustments
Qualità Oro Koffiebonen van Lavazza
(191)
€ 13,99
Espresso Barista Perfetto Koffiebonen van Lavazza
(75)
€ 13,99
Lavazza Caffé Decaffeinato whole beans
(1)
€ 9,49
Selezione Espresso 1000g koffiebonen van Delonghi
(2)
€ 15,99
Qualità Oro Mountain Grown (1000g) van Lavazza
(18)
€ 16,49
Espresso Intenso alledaagse koffie van Kaffekapslen
(47)
€ 8,19
Klassieke alledaagse koffie van kaffekapslen
(25)
€ 6,99
Espresso alledaagse koffie van kaffekapslen
(23)
€ 7,49
Decaffeinato Espresso 250g koffiebonen van Delonghi
€ 4,99
Dulcis Vitae koffiebonen van Gimoka
(2)
€ 6,99
Espresso Bar koffiebonen van Garibaldi
(10)
€ 7,79
Tierra Planet koffiebonen van Lavazza
(16)
€ 15,99
Domus Barista Single Origin Mexico Coffee Beans
€ 8,99
Pike Place Roast koffiebonen van Starbucks
(1)
€ 11,19
Espresso Dark Roast koffiebonen van Starbucks
(2)
€ 11,19
Intenso koffiebonen van Garibaldi
(4)
€ 7,79
Lavazza Qualita Oro Gran Riserva Coffee Beans
€ 15,99
Blonde Espresso Roast koffiebonen van Starbucks
(5)
€ 11,19
Crema E Aroma Blue koffiebonen van Lavazza
€ 16,99
Segafredo Intermezzo Coffee Beans
€ 9,99
Kaffekapslen Decaf whole beans
€ 5,99
Cafeïnevrije koffiebonen van illy
€ 7,29
Crema Absolu Classique - L'OR
€ 13,49
Blonde Roast koffiebonen van Kaffekapslen
(9)
€ 7,49
Crema alledaagse koffie van kaffekapslen
(42)
€ 8,19
Qualita Rossa koffiebonen van Lavazza
(1)
€ 16,49
Caffè Crema 1000g koffiebonen van Delonghi
(7)
€ 14,49
Domus Barista Single Origin Sumatra Coffee Beans
€ 5,99
Espresso Forza - L'OR
€ 13,49
Segafredp Selezione Espresso Coffee Beans
(6)
€ 11,99
Mlekpol Milatte melk om op te schuimen
(2)
Speciale prijs € 1,00 Normale prijs € 1,59
Dynamite Coffee koffiebonen van Kaffekapslen
(4)
€ 1,99
Honduras BIO Coffee Beans from Carte Noire
(3)
€ 10,99
Espresso Double Roast coffee beans from Black Coffee Roasters
€ 5,99
Carte Noire BIO Peru 500g. whole beans
€ 10,49
Domus Barista Single Origin Brasil Coffee Beans
€ 5,99
Domus Barista Single Origin Colombia Coffee Beans
€ 5,99
Perú Intenso - Café Royal, Whole Beans
€ 10,99
Qualità Oro Koffiebonen van Lavazza
(3)
€ 8,49
Classico Espresso 250g koffiebonen van Delonghi
€ 4,99
Perú Classico - Café Royal, Whole Beans
Speciale prijs € 8,99 Normale prijs € 9,99
Perú Classico - Café Royal, Whole Beans
€ 20,99
Qualità Oro Mountain Grown-koffiebonen van Lavazza
(2)
€ 9,49
Classico Espresso 1000g koffiebonen van Delonghi
(6)
€ 15,99
Caffè Crema 250g koffiebonen van Delonghi
(1)
€ 4,69
Segafredo Caffé Crema Gustoso
(1)
€ 13,99
illy Brasil
€ 6,89
Tales of Roma - Lavazza
€ 5,20
Lavazza Tales of Napoli Coffee beans

Normale prijs € 20,80 Vanaf € 18,49

Lavazza Tierra For Cuba Organic
€ 9,49

Hele koffiebonen online

Is de koffieselectie in je plaatselijke supermarkt saai en ben je op zoek naar goedkope hele koffiebonen met smaak?

Bij KaffeKapslen vind je veel verschillende soorten koffie, variërend van licht gebrande milde en zure koffiebonen tot donker gebrande intense koffiebonen met een zoete nasmaak van chocolade.

Waarom hele koffiebonen?

De beste koffie is een versgemalen koffie. Dit komt omdat de koffiebonen in hun hele vorm gemakkelijker hun aroma en volle smaak behouden. Nadat de koffiebonen zijn gemalen, verliezen ze een deel van hun aroma en smaak. Hoe langer de tijd verstrijkt, hoe meer smaak ze verliezen.

Wil je het meeste uit je koffie halen, dan is de beste oplossing om de koffie zelf te malen. Het kan echter een kunst zijn om de koffie op de juiste manier te malen.

Gemalen koffiebonen zijn niet alleen gemalen koffie. Er zijn verschillende maalgraden, die worden bepaald door hoe je vervolgens je koffie bereidt. Zo moet je grof gemalen koffie gebruiken als je koffiezet in een cafetière, terwijl de koffie heel fijn gemalen moet worden als je hem in een espressomachine gebruikt.

Als je de kunst van het juist malen van koffie hebt uitgevonden, kun je gerust hele bonen kopen en altijd een krachtige en volle koffiesmaak krijgen.

Waar komen koffiebonen vandaan?

Koffiebonen komen van een koffieboom waar ze rijpen in een rode bes. De bessen worden rijp geoogst, waarna de pulp wordt verwijderd en de bonen worden geroosterd.

De ontdekking van de koffiebonen gebeurde naar verluidt honderden jaren geleden bij toeval.

Monniken zouden hebben opgemerkt dat hun geiten actiever werden na het eten van de bessen van de koffieboom. Daarom probeerden de monniken ze ook op te eten. Vanwege de zure smaak van de bessen gooiden ze ze uiteindelijk in het vuur.

En hier ontdekten ze het heerlijke aroma van de koffiebessen die zich plotseling verspreidde.

Na de ontdekking begonnen de monniken te experimenteren met de bessen en maakten verschillende afkooksels, waarbij ze de eerste koffie maakten. De ontdekking van de monniken ging toen langzaam de wereld rond en steeds meer landen begonnen te proeven van de met aroma's gevulde drank.

In Europaleerde men halverwege de 17e eeuw koffie kennen. Hier kon je alleen koffiebonen kopen bij de apotheek, waar je ook lange tijd je thee kon kopen.

De verkwikkende vloeistof met het heerlijke aroma was aanvankelijk alleen bekend bij de top van de samenleving en werd, samen met thee, gebruikt als statussymbool.

Aan het einde van de 18e eeuw begonnen boeren ook koffie te drinken omdat thee voor hen te duur was. De boeren maakten in die tijd maar liefst 75% uit van de totale Europese bevolking en dit betekende dat Europa van theedrinken naar koffiedrinken ging.

Hoe moeten hele koffiebonen worden bewaard?

De manier waarop je je koffie bewaart, is cruciaal voor de kwaliteit ervan. Dit geldt zowel voor hele koffiebonen als voor gemalen koffie. De koffie moet altijd in een goed afgesloten, droge container worden bewaard. Als de container transparant is, mag deze ook niet in zonlicht worden bewaard.

Lucht, licht en vocht kunnen de smaak van de koffie aanzienlijk schaden. Kruiden of ander sterk ruikend voedsel mogen ook niet bij de koffie worden bewaard, omdat de smaak in het aroma van de koffie zal bezinken.

Met de juiste opslag kunnen koffiebonen lang hun heerlijke smaak behouden.

Welk type koffie moet ik kiezen?

Er zijn ongeveer 70 verschillende koffiesoorten in de wereld, waarbij men het meest onderscheid maakt tussen twee hoofdvariëteiten: Arabica en Robusta.

Arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen zijn de populairste koffiebonen van Europa. Er wordt aangenomen dat het de hoogste kwaliteit en de beste smaak heeft, hoewel de smaak enorm kan variëren, van zoet en zacht tot een beetje scherper.

De koffiebomen waaraan de Arabicabonen groeien, komen oorspronkelijk uit Ethiopië. Tegenwoordig zijn ze ook op andere plaatsen in de wereld te vinden. Ze groeien op berghellingen en plateaus op hoogtes van 500-2000 meter, in een subtropisch koel klimaat.

De koffieboom is erg gevoelig voor ziektes, insectenplagen en parasieten en moet bij voorkeur ook wat schaduw hebben. Daarom kan het moeilijk zijn om de Arabicabonen te produceren en is de opbrengst vaak niet geweldig. Toch maken deze bonen maar liefst 75% uit van de totale koffieproductie ter wereld.

Omdat er veel voor nodig is om de Arabica bonen te produceren, zitten ze in een hogere prijsklasse dan de Robusta bonen.

Robusta koffiebonen

Robustabonen worden voornamelijk geteeld in gebieden van Indonesië en Afrika. De boom waarop deze bessen groeien, wordt niet echt aangetast door verschillende ziekten of plagen en het is daarom veel gemakkelijker om deze bonen te produceren dan Arabicabonen. De koffieboom groeit in laaglandgebieden op een hoogte van 200-800 meter, in een warm klimaat tot 30 graden.

De Robustabonen hebben een hoger cafeïnegehalte dan de Arabicabonen en de smaak is bitterder en sterker, daarom worden deze bonen vaak gemengd met Arabicabonen, zodat ze elkaar aanvullen. De Robustabonen vormen ongeveer 25% van de totale koffieproductie ter wereld.

Ondanks dat er in het algemeen een groot verschil is in de smaak van Arabica en Robusta, hangt de smaak van de koffiebonen ook af van andere zaken. De bonen krijgen hun smaak door de manier waarop ze worden gekweekt en ook door de manier waarop ze worden gebrand.

Zo is er een groot verschil in de smaak van koffiebonen uit Colombia en koffiebonen uit Brazilië, ondanks het feit dat beide landen Arabicabonen produceren. Doordat de koffiebomen onder verschillende omstandigheden groeien, is dit ook te proeven aan de bonen.

Omdat koffie een kwestie van smaak is, is het dus een kwestie van uitzoeken welke bonen jij persoonlijk het lekkerst vindt.

Licht, middel of donker gebrande koffiebonen?

Wanneer de koffiebonen worden geroosterd, ontwikkelen ze smaken die zich verzamelen in de oliën in de koffieboon. Afhankelijk van hoe lang de koffiebonen worden geroosterd, zullen ze verschillende aroma's ontwikkelen.

Ondanks dat je de bonen op veel manieren kunt roosteren, kennen wij in Noord-Europa vaak alleen licht gebrande, medium gebrande en donker gebrande koffiebonen.

Licht gebrande koffiebonen worden meestal gebruikt om koffie te zetten in een cafetière. De koffiebonen hebben een hoog zuurgehalte en geven daardoor ook een licht zure smaak aan de koffie.

Middel gebrande koffiebonen hebben een beetje zuurheid verloren en hebben in plaats daarvan een licht zoete smaak gekregen. Dit komt omdat de suiker in de bonen bij het branden gekarameliseerd is. Middel gebrande koffiebonen worden het meest gebruikt om koffie te zetten in een filterkoffiezetapparaat of een cafetière.

Bij donker gebrande koffiebonen is bijna al het suikergehalte van de koffieboon gekarameliseerd. Dit geeft de koffie een zoete smaak met een vleugje chocolade.

Donker geroosterde bonen worden vaak gebruikt voor espressomachines.

Hele koffiebonen online

Is de koffieselectie in je plaatselijke supermarkt saai en ben je op zoek naar goedkope hele koffiebonen met smaak?

Bij KaffeKapslen vind je veel verschillende soorten koffie, variërend van licht gebrande milde en zure koffiebonen tot donker gebrande intense koffiebonen met een zoete nasmaak van chocolade.

Waarom hele koffiebonen?

De beste koffie is een versgemalen koffie. Dit komt omdat de koffiebonen in hun hele vorm gemakkelijker hun aroma en volle smaak behouden. Nadat de koffiebonen zijn gemalen, verliezen ze een deel van hun aroma en smaak. Hoe langer de tijd verstrijkt, hoe meer smaak ze verliezen.

Wil je het meeste uit je koffie halen, dan is de beste oplossing om de koffie zelf te malen. Het kan echter een kunst zijn om de koffie op de juiste manier te malen.

Gemalen koffiebonen zijn niet alleen gemalen koffie. Er zijn verschillende maalgraden, die worden bepaald door hoe je vervolgens je koffie bereidt. Zo moet je grof gemalen koffie gebruiken als je koffiezet in een cafetière, terwijl de koffie heel fijn gemalen moet worden als je hem in een espressomachine gebruikt.

Als je de kunst van het juist malen van koffie hebt uitgevonden, kun je gerust hele bonen kopen en altijd een krachtige en volle koffiesmaak krijgen.

Waar komen koffiebonen vandaan?

Koffiebonen komen van een koffieboom waar ze rijpen in een rode bes. De bessen worden rijp geoogst, waarna de pulp wordt verwijderd en de bonen worden geroosterd.

De ontdekking van de koffiebonen gebeurde naar verluidt honderden jaren geleden bij toeval.

Monniken zouden hebben opgemerkt dat hun geiten actiever werden na het eten van de bessen van de koffieboom. Daarom probeerden de monniken ze ook op te eten. Vanwege de zure smaak van de bessen gooiden ze ze uiteindelijk in het vuur.

En hier ontdekten ze het heerlijke aroma van de koffiebessen die zich plotseling verspreidde.

Na de ontdekking begonnen de monniken te experimenteren met de bessen en maakten verschillende afkooksels, waarbij ze de eerste koffie maakten. De ontdekking van de monniken ging toen langzaam de wereld rond en steeds meer landen begonnen te proeven van de met aroma's gevulde drank.

In Europaleerde men halverwege de 17e eeuw koffie kennen. Hier kon je alleen koffiebonen kopen bij de apotheek, waar je ook lange tijd je thee kon kopen.

De verkwikkende vloeistof met het heerlijke aroma was aanvankelijk alleen bekend bij de top van de samenleving en werd, samen met thee, gebruikt als statussymbool.

Aan het einde van de 18e eeuw begonnen boeren ook koffie te drinken omdat thee voor hen te duur was. De boeren maakten in die tijd maar liefst 75% uit van de totale Europese bevolking en dit betekende dat Europa van theedrinken naar koffiedrinken ging.

Hoe moeten hele koffiebonen worden bewaard?

De manier waarop je je koffie bewaart, is cruciaal voor de kwaliteit ervan. Dit geldt zowel voor hele koffiebonen als voor gemalen koffie. De koffie moet altijd in een goed afgesloten, droge container worden bewaard. Als de container transparant is, mag deze ook niet in zonlicht worden bewaard.

Lucht, licht en vocht kunnen de smaak van de koffie aanzienlijk schaden. Kruiden of ander sterk ruikend voedsel mogen ook niet bij de koffie worden bewaard, omdat de smaak in het aroma van de koffie zal bezinken.

Met de juiste opslag kunnen koffiebonen lang hun heerlijke smaak behouden.

Welk type koffie moet ik kiezen?

Er zijn ongeveer 70 verschillende koffiesoorten in de wereld, waarbij men het meest onderscheid maakt tussen twee hoofdvariëteiten: Arabica en Robusta.

Arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen zijn de populairste koffiebonen van Europa. Er wordt aangenomen dat het de hoogste kwaliteit en de beste smaak heeft, hoewel de smaak enorm kan variëren, van zoet en zacht tot een beetje scherper.

De koffiebomen waaraan de Arabicabonen groeien, komen oorspronkelijk uit Ethiopië. Tegenwoordig zijn ze ook op andere plaatsen in de wereld te vinden. Ze groeien op berghellingen en plateaus op hoogtes van 500-2000 meter, in een subtropisch koel klimaat.

De koffieboom is erg gevoelig voor ziektes, insectenplagen en parasieten en moet bij voorkeur ook wat schaduw hebben. Daarom kan het moeilijk zijn om de Arabicabonen te produceren en is de opbrengst vaak niet geweldig. Toch maken deze bonen maar liefst 75% uit van de totale koffieproductie ter wereld.

Omdat er veel voor nodig is om de Arabica bonen te produceren, zitten ze in een hogere prijsklasse dan de Robusta bonen.

Robusta koffiebonen

Robustabonen worden voornamelijk geteeld in gebieden van Indonesië en Afrika. De boom waarop deze bessen groeien, wordt niet echt aangetast door verschillende ziekten of plagen en het is daarom veel gemakkelijker om deze bonen te produceren dan Arabicabonen. De koffieboom groeit in laaglandgebieden op een hoogte van 200-800 meter, in een warm klimaat tot 30 graden.

De Robustabonen hebben een hoger cafeïnegehalte dan de Arabicabonen en de smaak is bitterder en sterker, daarom worden deze bonen vaak gemengd met Arabicabonen, zodat ze elkaar aanvullen. De Robustabonen vormen ongeveer 25% van de totale koffieproductie ter wereld.

Ondanks dat er in het algemeen een groot verschil is in de smaak van Arabica en Robusta, hangt de smaak van de koffiebonen ook af van andere zaken. De bonen krijgen hun smaak door de manier waarop ze worden gekweekt en ook door de manier waarop ze worden gebrand.

Zo is er een groot verschil in de smaak van koffiebonen uit Colombia en koffiebonen uit Brazilië, ondanks het feit dat beide landen Arabicabonen produceren. Doordat de koffiebomen onder verschillende omstandigheden groeien, is dit ook te proeven aan de bonen.

Omdat koffie een kwestie van smaak is, is het dus een kwestie van uitzoeken welke bonen jij persoonlijk het lekkerst vindt.

Licht, middel of donker gebrande koffiebonen?

Wanneer de koffiebonen worden geroosterd, ontwikkelen ze smaken die zich verzamelen in de oliën in de koffieboon. Afhankelijk van hoe lang de koffiebonen worden geroosterd, zullen ze verschillende aroma's ontwikkelen.

Ondanks dat je de bonen op veel manieren kunt roosteren, kennen wij in Noord-Europa vaak alleen licht gebrande, medium gebrande en donker gebrande koffiebonen.

Licht gebrande koffiebonen worden meestal gebruikt om koffie te zetten in een cafetière. De koffiebonen hebben een hoog zuurgehalte en geven daardoor ook een licht zure smaak aan de koffie.

Middel gebrande koffiebonen hebben een beetje zuurheid verloren en hebben in plaats daarvan een licht zoete smaak gekregen. Dit komt omdat de suiker in de bonen bij het branden gekarameliseerd is. Middel gebrande koffiebonen worden het meest gebruikt om koffie te zetten in een filterkoffiezetapparaat of een cafetière.

Bij donker gebrande koffiebonen is bijna al het suikergehalte van de koffieboon gekarameliseerd. Dit geeft de koffie een zoete smaak met een vleugje chocolade.

Donker geroosterde bonen worden vaak gebruikt voor espressomachines.