Beschrijving

Met Supremo haal je een Espresso blend van het Italiaanse Gimoka in huis. Dit betekent echter niet dat de bonen alleen voor espresso kunnen worden gebruikt, maar het weerspiegelt de brandtechniek die de bonen hebben ondergaan.

Want Italiaanse koffie is meestal gecentreerd rond Espresso, waar de bonen iets langer en bij hogere temperaturen worden gebrand dan andere soorten koffie, wat resulteert in een koffie met een licht gebrande smaak en donkere tonen, waar de natuurlijke oliën van de bonen meer naar voren komen.

In deze melange krijg je een koffie gemaakt op basis van deze brandtradities, wat heeft geresulteerd in een koffie die qua sterkte aan de bovenkant van de schaal staat voor wat je typisch ziet voor een medium gebrande variant. De smaaktonen zijn amandel, chocolade en karamel en de body is zacht en romig.

Met de gemalen bonen krijg je een koffie die niet alleen geschikt is voor Espresso, maar die ook goed gebruikt kan worden voor filterkoffie, stempelkankoffie of als pour over.

Voor het beste resultaat raden we aan om de bonen kort voor gebruik te malen.

Gimoka is een Italiaanse koffieproducent waarvan de geschiedenis terug gaat tot het begin van de jaren tachtig, waar het bedrijf vandaag de dag vanuit zijn basis in Andalo Valtellino, Lombardije, een van de toonaangevende koffiebranders van Italië is, met export naar meer dan 50 landen.

Ingrediënten

Geroosterde koffiebonen

Specificaties

Hoeveelheid (g)

1000

Merk

Gimoka

Smaaktonen

Cacao, Specerijen

Kop grootte

Ristretto, Espresso, Lungo, Normale kop, Grote kop

Intensiteit

Sterk (7/10)

Houdbaar tot

16.01.2026

Gimoka Supremo

1000 g. Koffiebonen

(1)

Recensies (1)

Goede koffie, het is geen hele sterke koffie. Zoals zij weergeven, zo is het. Lees meer

Vergelijkbare categoriën