Beschrijving

Volle kracht en intensiteit is naar onze mening de beste omschrijving voor onze Ristretto.

Kaffekapslen Ristretto bestaat uit donker gebrande Arabica en Robusta koffiebonen. Deze koffie heeft een diepe en intense smaak, die ontstaat door de langzame karamelisatie van de koffiebonen tijdens het branden.

Ristretto is dus voor wie echt een sterke en intense koffie wil. Ristretto is het tegenovergestelde van een Lungo (lang), zoals Ristretto in het Italiaans staat voor "kort". In vergelijking met een Lungo is een Ristretto dus beduidend intenser, omdat hij maar half zoveel water bevat als een traditionele Espresso, maar dan met dezelfde hoeveelheid koffie. Ristretto wordt in cafés dan ook vaak geserveerd met een glas water, waardoor je niet overweldigd wordt door de smaak. Mocht de Ristretto echter iets te intens zijn of wil je een grotere kop koffie, dan kun je deze capsule ook als een intensere en vollere Lungo zetten.

Onze Ristretto heeft een ronde en scherpe smaak, en staat bekend om het feit dat er ruimte is voor zowel fruitige zoetheid als fijnzure smaaknuances. De volle Arabica-smaak wordt gecompenseerd door een frisse zuurgraad en scherpe bitterheid van de Robusta-boon, zonder dat het op enig moment te veel wordt. De plastic capsule houdt alles bij elkaar, en behoudt de versheid en het aroma, zodat uw Ristretto rustig even in de kast kan staan.

Met andere woorden, hier is een klassieke Ristretto voor een redelijke prijs, die wordt geleverd met een klassieke smaak en body die naar onze mening bij de meeste mensen zal passen.

Deze Ristretto zit in een capsule die perfect in je Nespresso® machine past, en omdat deze van plastic is kunnen wij deze variant goedkoper aanbieden dan onze andere Ristretto, die wij in een aluminium capsule leveren.

Deze capsules zijn niet verbonden aan en zijn niet vervaardigd of goedgekeurd door Nestlé®

Specificaties

Aantal capsules

10

Aantal kopjes

10

Merk

Kaffekapslen

Capsule systeem

Nespresso

Smaaktonen

Fruit

Kop grootte

Ristretto

Intensiteit

Zeer sterk (10/10)

Houdbaar tot

13.03.2026

Ristretto - Alledaagse koffie

10 capsules voor Nespresso®

(44)

Recensies (44)

Dit is een goede en lekkere koffie ..zoals een koffie moet zijn Lees meer
Hele lekkere koffie voor een mooie prijs👍 Lees meer
Voor allerlaagste koffie gewoon goed! Lees meer
Lekker pittig kopje koffie. Diepe smaak. Prima eigen merk Lees meer
Snelle levering, diverse mails waar het pakket zich bevind
Prima koffie👍🏻👍🏻
Lees meer
De koffie is wel goed
Maar cup gaan niet lekker som komt er eerst water uit en daarna koffie
L’or barista
Lees meer
Lekkere Koffie voor een Eerlijke Prijs Lees meer
goede sterke koffie Lees meer
Lekker, beetje té sterk Lees meer
Prima koffie voor espresso. Maar levering via DHL moeten jullie echt mee stoppen. Wat een ballentent is dat. Ben al maanden in afwachting op een zending. Levering via hun depot bij mij in de buurt stagneert al een paar keer. En op mijn huisadres zijn ze al weer pleitte voor ik bij de voordeur ben. Lees meer
Even wennen, maar daarna een prima bakkie voor tussendoor. Geen hoogstaande blend, maar daar is de prijs ook naar. Lees meer
Top koffie en snel geleverd. Ik had de koffie binnen 3 dagen. Lees meer
Prima sterke koffie, dank u Lees meer
Gebruik het voor in de tiramisu Lees meer
Pittig bakkie maar ook lekker...af en toe een kapsule die leeg is ... Lees meer