Beschrijving

illy Classico is illy's signatuurmelange, die net als alle illy koffiesoorten uitsluitend van arabicabonen is gemaakt.

Met de Classico krijg je een melange die een mix is van 9 verschillende bonen die de afgelopen 80 jaar tot in de perfectie is verfijnd. De melange wordt gekoesterd om zijn zoete smaak die gepaard gaat met subtiele tonen van jasmijn, karamel en citrus.
Dit recept heeft bewezen zeer populair te zijn, want de illy Classico is over de hele wereld geëxporteerd, waar je de blikken kunt herkennen in de meest trendy cafés.

In deze versie van de Classico heeft illy de koffie grof gemalen voor gebruik in Franse persen en filterkoffiemachines. Hij kan echter ook worden gebruikt voor slow brew of natuurlijk in espressomachines.

Als u op zoek bent naar een Italiaanse koffieklassieker, dan raden wij u de Classico van illy ten zeerste aan. Dit is een melange die al meer dan 80 jaar door koffieliefhebbers wordt gewaardeerd vanwege zijn smaak en hoge kwaliteit.

illy werd in 1933 in Triëst, Italië, opgericht en wordt nog steeds geleid door de oprichter van het bedrijf, Francesco Illy. Het klassieke rood-witte illy logo is herkenbaar in vele trendy cafés over de hele wereld, en miljoenen illy koffiekopjes worden elke dag gedronken in cafés, kantoren en woningen over de hele wereld.

Specificaties

Hoeveelheid (g)

250

Aantal kopjes

250

Merk

illy

Smaaktonen

Bloemen

Eigenschap

Arabica

Intensiteit

Medium (5/10)

Houdbaar tot

30.11.2025

illy Classico Filter/Lungo

250 g. Gemalen koffie

Recensies (0)