Beschrijving

Hier bij de Kaffekapslen bieden we ook onze eigen variant van de bekende café-klassieker cappuccino aan.

We hebben een klassieke cappuccino gemaakt op basis van een espresso, die wordt aangevuld met een lekker schuimige romige melk - precies zoals een cappucinno hoort te zijn.

Italiaanse koffiesoorten staan er meestal om bekend dat ze zeer veelzeggende namen hebben die beschrijven hoe de koffie wordt bereid, zoals latte, espresso en machiatto, maar cappuccino is een beetje een uitzondering, aangezien cappuccino 'kap' betekent. Er wordt aangenomen dat de inspiratie voor de cappuccino afkomstig is uit de Franciscaner orde van monniken, waar de monnikenhabijten een kap hadden.

Aangezien een cappuccino, net als een latte, een espresso is die goed is aangevuld met opgeschuimde melk, denken veel mensen waarschijnlijk: wat is precies het verschil tussen een cappuccino en een latte?
Dat is een goede vraag, en de verschillen zijn niet zo groot. Een cappuccino wordt echter meestal in een kleinere kop geserveerd, en heeft een sterkere espressosmaak, aangezien de verhouding tussen melk en espresso en het schuim gelijkmatiger is verdeeld in een cappuccino dan in een latte, waar de laatste meer melk heeft dan schuim. Het meest cruciale verschil is misschien wel, dat men kan zeggen dat een cappuccino een espresso is met een laagje melkschuim, waar bij een latte de melk en koffie gemengd zijn.

Onze cappuccino heeft een middelbruine kleur, mooi melkschuim en heeft een cafeïnegehalte dat je een oppepper geeft zonder dat het te veel wordt. Hier is met andere woorden een klassieke cappuccino voor een redelijke prijs die naar onze mening bij velen in de smaak zal vallen.

Deze cappuccino komt in capsules die perfect passen in uw Dolce Gusto machine.

Dit product zijn niet verbonden aan en zijn niet vervaardigd of goedgekeurd door Nestlé®

Ingrediënten

Witte capsule: Basispoeder (glucosestroop, ongehydrogeneerde kokosolie, stabilisatoren: E340, E452; MELKEiwit, antiklontermiddel: E551; emulgator: E472e; kleurstof: E160a), magre MELKpoeder (24%) (EU), WEIpoeder, suiker, dextrose, WEI eiwitten, antiklontermiddel: E551, zout. Bruine capsule: Gabrande koffie (Koffiebonen uit niet-EU-landen).

Specificaties

Aantal capsules

16

Aantal kopjes

8

Merk

Kaffekapslen

Capsule systeem

Dolce Gusto

Kop grootte

Grote kop

Intensiteit

Medium (5/10)

Houdbaar tot

31.07.2025

Voedingswaarden per 100 g.

Energiewaarde, kcal

406

Eiwitten

12

Vetten (g)

14

- waarvan verzadigd (g)

8,7

Koolhydraten

48

- waarvan suikers

27

Cappuccino - Alledaagse koffie

16 capsules voor Dolce Gusto

(129)

Recensies (129)

Overgestapt naar deze cups vanwege de toenemende prijzen in de supermarkt. De koffie (lungo) is lekker. De cappuccino daarentegen vrij weinig smaak. Na een aantal keer deze cups gebruikt te hebben, is mijn koffiezetapparaat stuk gegaan. De cups bevatten een dikkere laag plastic, waar het naaldje amper doorheen kan prikken. Het water kon niet door de cups heen stromen en heeft het apparaat daardoor intern beschadigd. Helaas een slechte ervaring... Lees meer
Heerlijke koffie, precies zoals cappuccino hoort te zijn en dan ook no0g eens betaalbaar. Fan!! Lees meer
Lekkere cappucino Lees meer
Deze cappuccino smaakt heerlijk. Is goedkoop, maar toch de luxe van een heerlijke cappuccino. Lees meer
Cappuccino zoals Cappuccino moet zijn.. Lees meer
Heerlijke koffie. Persoonlijk vind ik deze koffie nog lekkerder dan de originele. Net iets meer pit. Aanrader! Lees meer
Zeer tevreden over de smaak Lees meer
Heerlijke cappuccino en mooie prijs.
Mijn vriendinnen willen bij mij alleen nog jullie cappuccino drinken
Lees meer
Gewoon een lekkere cappuccino hij smaakt na mijn gevoel alleen niet zo lekker als vers gemalen koffie Lees meer
Prima koffie. Heerlijk genieten. Lees meer
🤩goede koffie niks op aan te merken Lees meer
Deze Cappuccino was helaas heel anders dan die van Nestlé dolce gusto Cappuccino.
Misschien even wennen dus bestel gewoon weer een paar doosjes. De melk cupjes zijn erg "dun" qua smaak en zijn weinig schuimig...lijkt net thee. Zelf een scheutje meld erbij doen helpt een beetje.
Lees meer
Lekkere smaak Lees meer
Prima Cappuccino. Wel 1 streepje minder melk voor ons. Deze doet qua smaak niet onder van de Nestlé. Wij hebben geen slechte ervaring met de cupjes ondervonden. Maar ik denk dat een wat oudere machine dit wel zal geven, omdat het cupje aardig wat druk nodig heeft. Lees meer
Erg lekker. Lees meer