Tassimo® - De complete gids voor machines en capsules

We verkopen Tassimo-capsules sinds 2011 - en hebben hier de antwoorden verzameld op alle vragen die we van onze klanten hebben ontvangen.

Het artikel is onderverdeeld in 5 hoofdgebieden:

Capsules voor Tassimo

Basics over Tassimo

Wat is Tassimo en voor wie is het bedoeld?

Tassimo komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd opgericht door het toenmalige Kraft Foods dat tegenwoordig Jacobs Douwe Egberts heet. Jacob Douwe Egberts staat bekend om een ​​breed scala aan merkproducten zoals Marabou, Jacobs, Gevalia, Oreo, Milka en Twinings. De drankjes van Tassimo zijn gebaseerd op de bekende merken en je herkent de smaak dus zeker aan b.v. je favoriete chocolade, favoriete thee of favoriete koffiemerk.

De Tassimo-machine is goed voor zowel kinderen als volwassenen. Er is een grote keuze aan verschillende soorten koffie, chocolademelk en thee. Houd je van een heerlijk melkschuim bovenop je cortado of chocolademelk dan kan dat natuurlijk ook. Een Tassimo-automaat is dus zowel goed voor de dagelijkse koffie, kleine verwennerijen voor het gezin als voor het serveren aan je gasten.

Hoe werkt een Tassimo-machine?

Het Tassimo-systeem maakt gebruik van capsules, waarbij elke capsule overeenkomt met een drank, koffie, chocolademelk of thee. Elke capsule heeft zijn eigen barcode die de Tassimo-machine leest. De capsule vertelt de machine dus wat de temperatuur van het water moet zijn, hoeveel water het moet gebruiken, hoe sterk de koffie moet worden gezet en hoe lang hij ermee bezig moet zijn. Je kunt er dus absoluut zeker van zijn dat je elke keer het beste resultaat krijgt.

Het bedienen van de Tassimo-machine is heel eenvoudig. Je vult het waterreservoir, stopt de capsule in de machine en drukt op start. Het duurt ongeveer 30 seconden om een ​​kopje te zetten, of het nu koffie, chocolademelk of thee is.

Wat is INTELLIBREW™?

Het klinkt erg geavanceerd als Tassimo beschrijft dat hun machines de INTELLIBREW-technologie ™ gebruiken. Het enige dat je hoeft te weten, is dat de machine de streepjescode leest en alle instellingen precies aanpast aan het type capsule dat wordt geplaatst. Voor jou betekent het simpelweg dat je niet hoeft na te denken over het verkrijgen van een perfect resultaat, je kunt gewoon je favoriete smaak zoeken en daarna van het kopje genieten.

Voordelen van Tassimo

  • De Tassimo-machine is eenvoudig te bedienen, hij leest de barcode op de capsule en past vervolgens de temperatuur, het watervolume, de waterdruk en de zettijd exact aan.
  • Er is een grote keuze aan smaken in zowel zwarte koffie, koffie met melkschuim, chocolademelk en thee.
  • Alle drankjes zijn gemaakt van bekende merken zoals: Jacobs, Gevalia en Marabou, dus je kunt er zeker van zijn dat de smaak die je kent hetzelfde is in de drank die je kiest.
  • De Tassimo-machine is gemakkelijk schoon te maken, omdat de capsule na gebruik eenvoudig wordt verwijderd. De machine heeft een automatisch ontkalkings- en reinigingsprogramma en hoeft alleen maar met een doek over het oppervlak te worden afgeveegd. Alle verwijderbare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.
  • De capsules zijn luchtdicht en de verzegeling wordt pas verbroken als de drank wordt gezet. Je kunt dus zeker zijn van een volledig vers gezette ervaring.

Nadelen van Tassimo

  • De Tassimo-machine kan maar één kopje tegelijk maken.
  • De Tassimo-machine kan geen koude dranken maken
  • De koffie is duurder per kopje dan filterkoffie
  • Plastic capsules zijn niet erg goed voor het milieu, dus het vereist dat je je afval sorteert als je voor het milieu wilt zorgen.
  • Geen compatible capsules

Moet ik een Tassimo-machine kiezen?

Als je veel koffie drinkt en overdag meestal een hele kan koffie drinkt, past Tassimo niet bij je wensen, het wordt al snel te duur.

Wil je liever een paar keer per dag genieten van een kopje heerlijke en vers gezette koffie, chocolademelk of thee, dan is Tassimo wellicht een goede keuze. Veel mensen kiezen ervoor om zowel een gewoon koffiezetapparaat als een Tassimo-machine te hebben. Dan gebruiken ze het gewone koffiezetapparaat als er veel mensen zijn die koffie willen en de Tassimo-machine voor de snelle ochtend beker, voor de extra verwennerij, voor gasten of als de kinderen iets lekkers willen.

Doordat de capsules van Tassimo geseald zijn, zijn ze lang houdbaar en kun je dus een selectie van verschillende dranken kopen, dan heb je altijd iets op voorraad voor wat extra gezelligheid.

We hebben veel klanten die zeer tevreden zijn over Tassimo, zowel machines als dranken. Je kunt hun beoordelingen van de machines lezen en onder elk product op de productpagina kun je de beoordeling van de individuele smaken lezen.

Welk model Tassimo moet ik kiezen?

Alle Tassimo-machines zijn volledig automatisch en gebruiken dezelfde capsules. Daarom krijgt je dezelfde kwaliteit, welke machine je ook kiest.

Er zijn verschillende modellen en prijzen om uit te kiezen,  dit komt deels door het ontwerp en deels doordat de duurdere modellen vaak grotere waterreservoirs en ingebouwde waterfilters hebben. Daarnaast hebben de duurdere modellen een display waarop je kunt instellen hoe je je drankje wilt.

Op de website van Bosch kun je alle Tassimo-modellen bekijken en erover lezen. We hebben alle modellen getest en diegene geselecteerd waarvan we denken dat ze de beste prijs kwaliteit verhouding hebben. Je kunt onze selectie van Tassimo-machines bekijken en lezen wat onze klanten ervan vinden.

Wat kost een kopje Tassimo-koffie?

Een capsule voor Tassimo kost doorgaans tussen €0.20 en €0.30. Sommige varianten gebruiken echter 2 capsules voor één kopje - bijv. Cappuccino of Latte Macchiato, waarbij de koffie in de ene capsule zit en de melk in de andere. Dan kost een kopje in plaats daarvan ongeveer €0.65.

Kunnen Tassimo-capsules te oud worden?

Tassimo-capsules hebben meestal een houdbaarheid van 2 jaar. In onze webshop kun je altijd duidelijk onze houdbaarheidsdatum zien en tenzij anders vermeld, zal deze altijd lang zijn. Je zult dus niet komen te zitten met capsules die niet meer houdbaar zijn.

Waarom gaan Tassimo-capsules met melk zo lang mee?

Elke capsule is geseald, dus het maakt voor de houdbaarheid niet uit dat je de doos met capsules opent. De reden waarom de Tassimo-capsule zo lang meegaat, zelfs als er melk in zit, is omdat de melk in productie is verwarmd tot een hoge temperatuur en vervolgens is verzegeld in de luchtdichte capsule.

Hoe moet ik mijn Tassimo-capsules bewaren?

We raden je aan je Tassimo-capsules droog en buiten direct zonlicht te bewaren. De capsules met melk hoeven niet in de koelkast bewaard te worden, de melk heeft een warmtebehandeling ondergaan en de capsules zijn luchtdicht en behouden daardoor hun smaak en aroma.

Omdat Tassimo-capsules erg decoratief zijn, kiezen veel mensen ervoor om een ​​capsulehouder te kopen die naast de Tassimo-machine kan staan. Dan is je selectie capsules binnen handbereik en ziet het er uitnodigend uit. Je kunt hier Tassimo-capsulehouders kopen en de beoordelingen van andere klanten bekijken.

Waar kan ik capsules voor Tassimo kopen?

Tassimo-capsules kunnen in de meeste grote supermarkten worden gekocht - als je geen koffie meer hebt, kan het daarom een ​​voordeel zijn om ze lokaal te kopen, zodat je ze meteen hebt. Mocht je een grotere selectie willen, dan kun je een kijkje nemen in onze webshop. Hier lees je ook wat andere klanten vinden van de individuele varianten. Als je vragen hebt over Tassimo of over klant zijn bij ons, neem dan gerust contact met ons op.

Zijn er compatibele capsules voor Tassimo?

Tassimo's technologie INTELLIBREW ™ heeft unieke barcodes en dit betekent dat er geen compatibele capsules voor Tassimo zijn, zoals bijv. voor Nespresso® en NESCAFÉ® Dolce Gusto®.

Wat kan een Tassimo-machine doen?

Met een Tassimo-machine kun je wat we kennen als zwarte koffie of americano en veel verschillende soorten koffie met melk maken, b.v. latte macchiato en cappuccino. Bovendien kan de Tassimo-machine warme chocolademelk en thee maken

Kun je na elkaar verschillende soorten koffie of andere dranken zetten?

Tassimo apparaten hebben een zeer korte opwarmtijd, waardoor je niet hoeft te wachten tot de automaat weer opgewarmd is als je een paar kopjes na elkaar moet zetten.Je kunt zo vaak als je wilt gemakkelijk wisselen tussen verschillende dranken, zonder dat ze naar elkaar smaken. Het capsulesysteem zorgt ervoor dat de drank die door de capsule loopt direct in de beker komt zonder dat de drank in contact komt met de automaat. Zo smaken verschillende soorten dranken niet naar elkaar, ook al maak je ze direct na elkaar. Bovendien spoelt de Tassimo-machine automatisch met stoom na elke gezette drank.

Kun je een sterkere of minder sterke kop Tassimo-koffie zetten?

Hoewel de technologie van Tassimo betekent dat elke drank precies wordt gemaakt zoals het bedoeld was toen het product werd ontwikkeld, zijn we allemaal verschillend en hebben we verschillende smaken. Bij een Tassimo automaat kun je de automaat dus handmatig instellen om de individuele drank sterker of minder sterk te maken.

Als je een sterkere kop wilt, druk je op de start/stop-knop als je kopje voor ongeveer ⅔ vol zit. De kopgrootte wordt kleiner en de drank geconcentreerder / sterker.

Wil je een mildere smaak, houd dan de start/stop-knop ingedrukt als de LED groen oplicht, dan gaat de machine verder met koffiezetten. Laat de knop los als je de gewenste sterkte en kopgrootte hebt bereikt.

Welk type koffie moet ik kiezen voor mijn Tassimo-machine?

Er is veel keuze in het assortiment van Tassimo, zowel wat betreft koffie, thee als chocolademelkcapsules. Aan sommige soorten is ook zoetheid toegevoegd, zodat je bijvoorbeeld een mooie ronde karamel- of vanillesmaak kunt krijgen. Veel mensen kiezen ervoor om te beginnen met een paar verschillende soorten, zodat je er meerdere kunt proeven. Ook als gasten komen is het goed om een ​​ruime keuze te hebben, want ieder heeft zijn eigen favoriet.

Wil je hulp bij het vinden van een nieuwe favoriet, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Ze hebben veel kennis van al onze koffievarianten.

Als de Tassimo-koffie niet heet genoeg wordt

Als je Tassimo-koffie of - thee niet zo heet wordt als normaal, zal je de machine waarschijnlijk moeten ontkalken. Verderop in dit artikel vind je een overzicht van hoe je een Tassimo machine ontkalkt.

Bedenk ook dat het een voordeel kan zijn om geen koude kopjes te gebruiken. Spoel indien nodig je kopje onder warm water voordat je het gebruikt.

Hoe maak je koude dranken?

Tassimo-machines kunnen warme dranken en dranken zetten die dezelfde temperatuur hebben als het water. Het is de streepjescode op de capsule die de machine vertelt hoe heet de drank moet worden gezet, dus als je bijvoorbeeld ijskoffie wilt maken met je Tassimo-machine, moet je eerst een gewone kop koffie zetten en dan wachten tot deze koud wordt (eventueel met behulp van ijsblokjes)

Lees klantrecensies van Tassimo

We verkopen Tassimo-capsules sinds 2011 en veel van onze klanten hebben de producten beoordeeld, de klant geeft het aantal sterren dat hij denkt dat het product verdient. Naast de sterren van elk product kun je tussen haakjes zien hoeveel mensen het product hebben beoordeeld.

Ontkalken en onderhoud

Goed advies voor als je je Tassimo-machine voor de eerste keer gebruikt

Als dit de eerste keer is dat je je Tassimo-machine gebruikt, heb de gele of oranje Service T-Disc nodig die bij je apparaat is geleverd of kan worden gekocht als je deze kwijt bent.

Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

  • Plaats de service T-Disc in de machine waar normaal de capsule in zou gaan.
  • Vul het waterreservoir met vers water en druk op de knop.
  • De machine begint nu met een kort reinigingsproces. Als je klaar bent, is je Tassimo klaar voor gebruik.
  • Je kunt nu een drankje maken met de capsule van je keuze.
  • Controleer of het waterreservoir vol is.
  • Plaats je capsule met de streepjescode naar beneden.
  • Sluit de deksel en controleer of hij helemaal gesloten is.
  • Plaats een kopje of mok onder de machine en druk op de knop. Je drankje is binnen enkele seconden klaar!

Hoe je je Tassimo-machine het beste kunt onderhouden

We raden je aan om de Service T-Disc één keer per week te gebruiken om de machine te onderhouden. Het duurt slechts een paar minuten per keer.

  • Plaats de Service T-Disc waar normaal de capsule in moet.
  • Vul het waterreservoir met vers water en druk op de knop.
  • Je machine begint nu met een kort reinigingsproces. Als je klaar bent, is je Tassimo klaar voor gebruik.
  • Je kunt nu een drankje maken met de capsule van je keuze.

Daarnaast is het een goed idee om de barcodelezer eens per week of indien nodig af te nemen met een vochtige doek.

Typische tekenen dat uw Tassimo-machine moet worden ontkalkt:

  • De ontkalkingsknop van de machine knippert rood.
  • De zettijd is verlengd.
  • De druk in de machine is verminderd of ongelijkmatig
  • De drank is niet zo heet als normaal.
  • De machine begint bij de koffieuitloop te druppelen.

Hoe vaak moet ik mijn Tassimo-machine ontkalken?

We raden aan om je Tassimo-machine elke 2 maanden te ontkalken als je hem elke dag gebruikt of na 200 kopjes - wat er eerst komt. Er is een groot verschil in de hardheid van het water, afhankelijk van waar je woont en het is doorgaans beter om één keer te veel dan één keer te weinig te ontkalken.

Door je Tassimo-machine regelmatig te ontkalken, krijgt je de volgende voordelen:

  • Optimale smaakbeleving
  • Verlenging van de levensduur van de machine
  • Verzekerd van de juiste temperatuur
  • Verzekerd van de juiste hoeveelheid in het kopje
  • Betere waterstroom
  • Minder lawaai
  • Storingen voorkomen

Zo ontkalk je je Tassimo-machine

  • Vul het waterreservoir en voeg 2 Tassimo-ontkalkingstabletten toe
  • Zorg ervoor dat de tabletten volledig onder het water vallen.
  • Haal de Service T-Disc tevoorschijn.
  • Zet het waterreservoir in de machine.
  • Open de zetkop (waar je je T-Disc-koffiecapsule moet plaatsen).
  • Plaats de Service T-Disc met de streepjescode naar beneden. Sluit de zetkop.
  • Plaats een bakje met een inhoud van minimaal 500 ml waar je normaal je kopje plaatst.
  • Houd de knop 5 seconden ingedrukt. Het ontkalkingsprogramma start automatisch en duurt ca. 30 minuten. Als de machine klaar is, gaat het oranje lampje branden.
  • Leeg het bakje met de gebruikte ontkalkingsoplossing en plaats het bakje terug in de machine.
  • Spoel en reinig het waterreservoir om alle ontkalkingsoplossing te verwijderen. Vul het waterreservoir tot het maximale niveau met vers, koud water en plaats het terug in de machine.
  • Druk op de Start / Stop-knop om het reinigingsproces te starten.
  • Maak de container leeg als het reinigingsproces is voltooid en plaats deze terug onder de machine. Herhaal het reinigingsproces (vul de tank en start het proces opnieuw) 3-4 keer om ervoor te zorgen dat de ontkalkingsoplossing volledig uit de machine wordt gespoeld.
  • Open de zetknop, verwijder de Service T-Disc en plaats deze terug in het opbergvak van de machine.
  • Vul het reservoir met koud, vers water tot het maximale niveau en plaats het terug in je Tassimo-machine.
  • Je Tassimo-machine is nu ontkalkt en weer klaar voor gebruik.

Kan ik een gewone ontkalker gebruiken voor mijn Tassimo-machine?

In de gebruiksaanwijzing van de Tassimo-machines staat dat je geen gewoon ontkalkingsmiddel mag gebruiken om je machine te ontkalken. Tassimo heeft een speciale Tassimo ontkalkingsset ontwikkeld die perfect bij de machines past.

Kan ik azijn gebruiken om mijn machine te ontkalken?

Je mag geen azijn gebruiken om je Tassimo-machine te ontkalken. De reden hiervoor is dat de warmte leidingen gemakkelijk worden aangetast door azijn. Onze ervaring is ook dat azijn niet effectief genoeg is tegen kalk.

Wat moet ik doen als mijn Tassimo-machine lange tijd niet is gebruikt?

Als je je Tassimo-machine lange tijd niet hebt gebruikt, raden we je aan een ontkalkingsprogramma te doorlopen. We hebben eerder op deze pagina beschreven hoe je je machine kunt ontkalken.

LET OP! Als je machine erg lang heeft gestaan, kan het handig zijn om deze 24 uur met het ontkalkingsmengsel in het waterreservoir te laten staan ​​voordat je het ontkalkingsprogramma start.

Als de Tassimo-machine het niet doet

Waar kan ik een gebruikershandleiding vinden voor mijn Tassimo-machine?

Gebruikershandleidingen voor alle Tassimo-machines vind je op hun website. Je moet het serienummer van je machine bij de hand hebben. Het serienummer bevindt zich meestal achter het waterreservoir. Als je het serienummer niet kunt vinden, is er een handleiding op de Bosch-website om het serienummer te vinden.

Wat betekent het als mijn Tassimo-machine rood oplicht / knippert?

Als de knop met het watersymbool rood oplicht, betekent dit dat het waterreservoir gevuld moet worden, dat er te weinig water in het waterreservoir zit of dat het waterreservoir niet goed zit.

Merk op dat op de oudere Tassimo-machines alle knoppen rood oplichten als het waterreservoir leeg is.

De warmtelamp van Tassimo brandt de hele tijd?

Als de ontkalkingsknop op je Tassimo-machine brandt, betekent dit dat de machine ontkalkt moet worden.

Merk op dat er op de oudere Tassimo-machines geen lamp is die waarschuwt dat de machine ontkalkt moet worden. We raden je daarom aan om je Tassimo-machine elke 2 maanden te ontkalken voor het beste resultaat.

Als dit niet helpt, kun je hulp vinden in de gebruikershandleidingen van Tassimo.

Waarom lichten alle knoppen op mijn Tassimo-machine op?

Als het waterreservoir leeg is, lichten alle knoppen op de Tassimo-machine op. Als het vullen van de watertank niet helpt, raadpleeg dan de Tassimo-gebruikershandleiding.

Waarom zit er niet zoveel koffie in het kopje?

Als er niet zoveel koffie in het kopje zit als normaal, moet je Tassimo-machine waarschijnlijk worden ontkalkt.

Waarom loopt de drank langzaam uit mijn Tassimo-machine?

Als de drank langzaam opraakt, moet je Tassimo-machine waarschijnlijk worden ontkalkt.

Tassimo en het milieu

Is er biologische koffie voor Tassimo?

Helaas zijn er geen biologische varianten voor Tassimo.

Kunnen Tassimo-capsules worden gerecycled?

Als Tassimo-gebruiker hoeft je geen slecht geweten te hebben over de vraag of het schadelijk is voor het milieu om capsules te gebruiken, want de Tassimo-capsules kunnen worden gerecycled. Je kunt je capsules gratis hergebruiken via TerraCycle®.

Met dit programma worden de capsulematerialen voor 100% gescheiden en gerecycled. De overgebleven koffie in de capsules wordt gecomposteerd. Het plastic wordt gereduceerd en uitgeperst tot korrels, tot dunne platen of omgesmolten en gerecycled tot nieuwe producten zoals parkbanken of wordt grondstof.

Als alternatief is het belangrijk om te onthouden dat plastic kan worden gerecycled en daarom is het belangrijk dat je capsules niet in dezelfde vuilniszak gooit die bij het restafval gaat. Capsules moeten in plaats daarvan in speciale containers voor plastic worden gedaan. Veel milieubewuste consumenten hebben daarom een extra vuilniszak voor capsules, die ze als de zak vol is naar de container voor plastic afval kunnen brengen.

Is de Tassimo-machine milieuvriendelijk?

Allereerst is het belangrijk dat je pas een Tassimo-machine koopt als het duidelijk voor je is dat je er werkelijk behoefte aan hebt. Te veel keukenapparatuur staat achter in de keukenkast en verzamelt na verloop van tijd stof. Dus lees eerst over Tassimo in dit artikel, lees de beoordelingen van onze klanten over de machines en neem eventueel contact op met onze klantenservice als je toch twijfelt.

Dankzij de Intellibrew-technologie van Tassimo is elk drankje perfect zonder al te veel energie en water te gebruiken. Het systeem leest de barcode op de capsule en weet precies hoeveel water er nodig is, hoe lang het duurt om je drankje te zetten en wat de optimale temperatuur is. Op deze manier verbruikt het slechts een minimale hoeveelheid water en energie.

Een Tassimo-machine is milieuvriendelijk in termen van het verminderen van afval, aangezien je alleen de beker maakt die je wilt drinken. Bij een gewoon koffiezetapparaat laat je de kan vaak op de warmhoudplaat staan om de koffie gedurende de dag warm te houden.

Als je je Tassimo-machine wilt hergebruiken, breng hem dan terug naar de winkel waar je hem hebt gekocht, waar je de hulp krijgt die je nodig hebt. Als je meer informatie wilt, verwijzen we naar de eigen website van Tassimo.

Veel gestelde vragen over Tassimo

Is de melk in Tassimo-capsules gepasteuriseerd?

Ja, de melk in Tassimo-capsules heeft een gepatenteerd pasteurisatieproces ondergaan waarbij de melk wordt verwarmd en gefilterd, waarna deze luchtdicht wordt afgesloten in de capsules. Op deze manier blijven de consistentie, smaak en het opschuimvermogen van de melk behouden, maar is de melk tegelijkertijd lang houdbaar.

Hoeveel calorieën zitten er in een Tassimo-drankje?

Tassimo-drank met pure koffie bevat weinig calorieën. Als het zonder suiker of melk wordt gedronken, is het aantal calorieën per portie kopje gemiddeld 1 calorie.

Bij de andere Tassimo-varianten is er een groot verschil in het caloriegehalte naargelang er suiker of melk in zit. Het caloriegehalte is te zien op de eigen website van Tassimo, waar je de nutritionele inhoud van het individuele product kunt aflezen.

Zit er suiker in Tassimo-drankjes?

Ja, er zit suiker in verschillende drankjes van Tassimo. Op de eigen website van Tassimo kun je de voedingswaarde van elk product lezen.