Beschrijving

Hier bij Kaffekapslen bieden we ook ons eigen merk Americano aan. Een Americano of Café Americain is een populaire koffievariant in Zuid-Europese cafés, die wij u ook graag willen aanbieden.

Een Americano is een Espresso-variant en de naam komt van het feit dat Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog niet zo enthousiast waren over de sterke Espresso die ze in Italië kregen. Om de smaak te verzachten, vroegen ze daarom of er meer water aan de beker toegevoegd kon worden, en deze variant werd later in Italië in de volksmond bekend als een Americano.

Een Americano wordt vaak verward met een Lungo, maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Een Lungo is een Espressotechniek waarbij een Espresso voor een langere tijd wordt gebrouwen. Een Americano daarentegen is een traditionele espresso, die op de standaard manier wordt gebrouwen. Een Lungo doet qua stijl en smaak meer denken aan een gewone koffie, terwijl een Americano meer doet denken aan een gewone Espresso, alleen iets milder van smaak.

Tegenwoordig is een Americano een standaard koffievariant geworden in Zuid-Europa die je in elk café op deze breedtegraden zult tegenkomen.

Houd je van espresso, maar wil je misschien een variant met een iets mildere smaak, dan is een Americano dus een goed alternatief.

Wij leveren onze Americano tegen een schappelijke prijs, en in een capsule die perfect past bij uw Dolce Gusto machine.

Dit product zijn niet verbonden aan en zijn niet vervaardigd of goedgekeurd door Nestlé®

Specificaties

Aantal capsules

16

Aantal kopjes

16

Merk

Kaffekapslen

Capsule systeem

Dolce Gusto

Kop grootte

Grote kop

Intensiteit

Mild (4/10)

Houdbaar tot

24.05.2025

Americano - Alledaagse koffie

16 capsules voor Dolce Gusto

(29)

Recensies (29)

prima koffie Lees meer
Top koffie het smaakt lekker:) Lees meer
Een lekkere zachte koffie, ik persoonlijk houd niet van een sterke koffie. Lees meer
Een lekker bakkie koffie voor een mooie prijs Lees meer
Lekker! Lees meer
Goede aanbiedingen en erg lekkere koffie Lees meer
'S morgens maak ik een grote beker voor onderweg en 's avonds na het eten een kleintje voor de lekkere espresso beleving.

Een bak zwarte koffie waar je alle kanten mee op kan.
Lees meer
Heel erg tevreden, en erg lekkere koffie! Super fijne service ook! Lees meer
Hij is nog lekkerder dan van Dolce Gusto zelf! Lees meer
Prima koffie. Nadeel: bijna de helft van de cupjes gingen lekken in het apparaat alsof ze een soort 'ontplofte' door de druk. Wellicht is het net een verkeerde batch geweest, want bij andere smaken van dit merk hebben we er geen last van. Lees meer
Ik vind deze beter dan de lungo. Wel met 2-3 streepjes minder. Bij de lungo heb ik een espresso als ik dat doe om beetje zelfde sterkte te krijgen. Lees meer
met een streepje minder water is het te drinken, niet mijn koffie. Lees meer
Goede koffie, gewoon lekker en zeer betaalbaar. Echter sommige enkele cups zijn niet goed, dan wordt de druk te hoog waardoor het Apparaat gaat lekken. Op de bestelde 160 stuks, zijn dit er echt maar een paar die dit veroorzaken. Lees meer
Deze nu 2 weken in huis gewoon Heerlijke koffie Lees meer
Het is heerlijke koffie. Lees meer