Koffie en specialiteiten

80 producten
Sorteer op:
Azera Americano Instantkoffie van Nescafé
(1)
€ 7,39
Street Joe's Classic Cappuccino for instant coffee
Speciale prijs € 1,29 Normale prijs € 1,39
Street Joe's Salted Caramel Iced Latte
(1)
€ 1,69
Dolce Vita Cappuccino Classico 3-in-1
Speciale prijs € 1,79 Normale prijs € 1,89
Street Joe's Classic Vanilla Latte instant coffee
(2)
Speciale prijs € 1,29 Normale prijs € 1,39
Street Joe's Classic Cafe Latte for instant coffee
Speciale prijs € 1,29 Normale prijs € 1,39
Street Joe's Classic Cafe au Lait instant coffee
Speciale prijs € 1,29 Normale prijs € 1,39
Klassieke 3-in-1 oploskoffie van Nescafé
(1)
€ 3,09
Azera Espresso Instantkoffie van Nescafé
(2)
€ 7,29
Nescafé Gold oploskoffie
€ 11,79
Latte Instant koffie van Nescafé Gold
€ 3,49
Vanille Latte Oploskoffie van Nescafé
(1)
€ 3,49
Cappuccino Oploskoffie van Nescafé
€ 3,49
Mocha Café Au Chocolat Oploskoffie van Nescafé.
€ 3,49
Iced Latte Salted Caramel oploskoffie van Nescafé Gold
(1)
Speciale prijs € 2,89 Normale prijs € 3,49
Nescafé Gold Crema oploskoffie
€ 10,49
Street Joe's Sweet Vanilla Iced Latte Instant coffee
(1)
Speciale prijs € 1,29 Normale prijs € 1,39
Dolce Vita Mokaccino 3-in-1 instant coffee
(1)
Speciale prijs € 1,79 Normale prijs € 1,89
Dolce Vita Cappuccino Hazelnut 3-in-1 Instant coffee
Speciale prijs € 1,79 Normale prijs € 1,89
Illy Classico Instant Coffee 100% Arabica
€ 5,69
Chocolate Caramel Brownie Mocha - Nescafé Gold
€ 3,39

Licht of donker branden

Wat is het verschil, na het branden van de koffiebonen? De tijd van roosteren kan smaak toevoegen, maar nog belangrijker (afhankelijk van waarom je koffiedrinkt) cafeïne toevoegen of verwijderen. Hoe lichter ze gebrand worden, hoe meer cafeïne erin blijft. Dus zelfs als het woord 'licht' je aan 'zwak' doet denken, laat je niet verwarren. Het zuurgehalte zal ook hoger zijn bij een lichter gebrande koffie.

Een nadeel van donker gebrande koffiebonen is dat ze sneller versheid verliezen, omdat er meer olie vrijkomt.

Koud gezette koffie

IJskoffie is een verfrissende manier om toch je dagelijkse dosis cafeïne binnen te krijgen zonder het gevoel te hebben dat je jezelf van binnen opwarmt. Koud gezette koffie is ijskoffie gemaakt door koud water of water op kamertemperatuur over een grotere hoeveelheid gemalen koffie te gieten, dan je normaal zou gebruiken. Laat het vervolgens minimaal 12 uur of langer staan. Het resultaat is een volle, zachte koffie zonder de bitterheid of zuurgraad die je normaal zou verwachten. Zelfs als je twee keer zoveel gemalen koffie gebruikt als in een cafetière, is het een heerlijke koffie om te drinken met ijs en melk of water en misschien ook wel een van onze koffiesiropen voor zoetheid en extra smaak.

Manieren om oude koffiebonen te recyclen

Als je om de een of andere reden oude koffiebonen hebt die je niet wilt malen, maar ook niet wilt weggooien, dan zijn hier enkele suggesties die je misschien handig vindt:

  • Vul een klein glas of kandelaar met koffiebonen en plaats er een theelichtje op voor een mooie decoratieve uitstraling en een heerlijke koffiegeur.
  • Doe je oude koffiebonen in een kleine stoffen zak en gebruik deze als luchtverfrisser of om vieze geurtjes te verwijderen.
  • Ze kunnen op de bodem van een terrarium worden gebruikt, zodat het water kan weglopen en het antimicrobieel blijft.

Koffienieuws

In de koffie-industrie gebeurt er veel en is het altijd druk, het is dan ook niet raar dat er goed, slecht en interessant nieuws in omloop is:

  • Koffieroest, een schimmelziekte, verhuisde naar Midden-Amerika en trof 70% van de koffieteelt. De getroffen koffieplanten waren de meest populaire Arabica. Er werd een agrarische noodsituatie afgekondigd en de boeren werden gefinancierd om deze met bestrijdingsmiddelen uit te roeien.
  • Onderzoekers hebben ontdekt dat cafeïne een positief effect heeft op het langetermijngeheugen van bijen, zodat ze de bloemen die ze tegenkomen beter kunnen onthouden. Dit is in verband gebracht met mensen en de neurologische gevolgen die het ook voor ons en ons geheugen kan hebben - natuurlijk met onze verschillen in het achterhoofd houdend.